Zoek je een nieuwe uitdaging als professional,maar je weet nog niet hoe?

Opleiding: Jongerencoach – leerlingencoach

Als jongerencoach – leerlingencoach speel je een belangrijke rol in het keuzeproces en de verdere ontwikkeling bij jongeren. Hiervoor is een goed opgeleide coach een voorwaarde! Opleidingsinstituut LOC biedt jou de mogelijkheid om binnen een jaar te ontwikkelen tot gecertificeerd jongeren-/ leerlingencoach.

Opleiding: Jongerencoach – Leerlingencoach

Jongeren krijgen met veel uitdagingen te maken. Sommigen kunnen daarbij hulp gebruiken van een jongerencoach – leerlingencoach. Het kan hierbij gaan om een schoolse situatie. Waarbij de jongerencoach of leerlingencoach de leerling begeleid in schoolse zaken en vaardigheden. Maar het kan ook gaan om de jongere die gepest wordt of moeite heeft met een situatie buiten school of iets wil verbeteren in zijn eigen ontwikkeling.

Doelgroep
De post-hbo opleiding “Jongeren- /leerlingencoach” is bestemd voor mensen die een contactberoep met jongeren hebben, zoals leraren, therapeuten, jongerenwerkers, maar ook voor ouders en mensen die met jongeren willen gaan werken of als jongerencoach een praktijk willen starten. Daarnaast is de opleiding bestemd voor een ieder die denkt dat coachingsvaardigheden van een jongerencoach een meerwaarde kan zijn voor de uitvoering van zijn huidige.

Resultaat

  • Je bent in staat om jongeren te ondersteunen in hun leerproces en bij het maken tot bewuste keuzes in hun context. (dit kan zijn op school, werk of thuissituatie)
  • Je bent thuis in de principes van coaching.
  • Je bent in staat om coach/begeleidingstrajecten vorm te geven voor jongeren. Waaronder het afnemen van een intakegesprek, evaluatiegesprek, het coachtraject zelf.
  • Je kunt de juiste vragen te stellen, die tot nieuwe inzichten zullen leiden.
  • Je kunt binnen een school of in maatschappelijke context een begeleidingstraject opzetten en vanuit je expertise adviezen geven.

Werkwijze
Tijdens de bijeenkomsten leren we de uitgangspunten, theorie en praktijk van het coachen van jongeren/ leerlingen. Je legt steeds de verbinding met jouw ervaring die je als coach opdoet tijdens begeleidingstrajecten die je gedurende de opleiding vormgeeft. De ervaringen uit de praktijk dient mede als onderwerp voor bijeenkomsten. Er vindt dus een ontwikkeling plaats bij jouw coachee evenals bij jou zelf als coach.

Bijzonderheden
Tijdens de opleiding wordt van de deelnemer verwacht dat deze 1 jongere of leerling coacht als oefentraject. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor het regelen van deze coachee.

Studiemateriaal
Buiten het studiemateriaal dat je van LOC ontvangt kan je uitgaan van ongeveer 180 euro aan studieboeken. Je ontvangt de boekenlijst op 2 maanden voor aanvang van de opleiding.

Certificering
Na het succesvol afronden van de opleiding “Jongerencoach – leerlingencoach” ontvang je het officiële LOC-certificaat.

Interesse?
Vraag hier informatie aan.